wie zoekt, die vindt

Kraak de Code!

Vanuit “Moorsele Onderneemt” wilden we ook dit jaar de Moorselenaars weer op de been krijgen voor een deugddoende wandeling. Een deel van het bestuur, Benji Tanghe, Elke Verscheuren, Katrien Vandemaele, Dries Taillieu en Jürgen Pauwelyn staken een mooie zoektocht ineen waarbij alle leden aan bod kwamen. Een waardig alternatief voor de Koude Voetentocht!

De Kraak de Code Tocht

Daar we dit jaar geen “Op stap met koude voeten” konden organiseren, zijn we niet bij de pakken blijven zitten.  Van 20 maart t.e.m. 18 april kon je meedoen aan onze “Kraak de Code Tocht”, een zoektocht waarbij alle leden van Moorsele Onderneemt in de kijker werden gezet, hetzij virtueel of fysiek.  Alles volledig coronaproof.

Een leuke actieve zoektocht waarbij je tijdens de tocht raadsels, droedels en cryptische vragen moest oplossen. Bij sommige ondernemers deed je dit ter plaatse, bij andere kon je de oplossing online vinden. De allerkleinsten gingen op zoek naar verstopte beren.

103 bubbels gingen op pad

Na inschrijving kreeg men een enveloppe thuis geleverd met een gigantisch stratenplan van Moorsele waarop alle leden waren aangestipt.  Aan de hand van de bijgevoegde info kon men de zoektocht beginnen.  Men ging op pad, te voet, met de fiets of online. Leden werden ontdekt, puzzels werden opgelost, beertjes gezocht en gevonden. Alle gekraakte codes moesten uiterlijk op 18 april om middernacht ingezonden worden

74 keer werd de code correct gekraakt

De vraag die je moest zoeken was:
Hoe luidt de oudste vermelding van Moorsele, deze naam werd in 1046 neergeschreven en is daarmee de oudste van de drie deelgemeentes.
Het antwoord daarop is MORTSELLA

Uit de ingezonden correcte codes werden 28 winnaars getrokken die een restaurantbon twv 50€ winnen om bij 1 van de lokale eetgelegenheden in te ruilen.

Op deze manier konden we onze leden eens extra in de kijker en hen zo tijdens Corona een hart onder de riem steken.

Hieronder vinden jullie de winnaars.
Het filmpje van de trekking is te zien op onze FB pagina.

Winnen een bon van 50 euro:

bij Eetcafé ’t Jaer 30:
Fam. Frits
Nick Masschelein
Ellen Witdouck
Dominique Acke
Evelyne Parmentier
Nele Cottyn
Kim Notredame

bij Bistro Debaere:
Stijn Leterme
Peter Vanvooren
Carlo Lesage
Petit Comité
Leen Wouters
Tim Vanneste
Koen Roelandt

bij eetcafé De Platse
Ralf Popelier
Erwin Tallieu
Geert Lust
fam. Delaere
Veronique De Deene
Thierry Dumont
Pieter Baston

bij Eetcafé Orange
Sabrina Descamps team blauw
Lauren Dessein
Frank Neyrinck
Elisa Vermeersch
Dimas Lagrou
Jana Messelis
Sabrina Descamps team roze

De waardebon mag je in je brievenbus verwachten.
De kinderen die de kleurprent indienden krijgen één van onze beren.

Proficiat en geniet ervan!

Hier helpen we elkaar!

Moorsele is een warme gemeente! Dat hebben we al vaak bewezen. Samen met het bestuur en de gemeente willen we er zijn voor jullie, onze leden, en voor alle bewoners. Bouw met ons mee aan een bloeiende warme gemeente.

info@moorseleonderneemt.be

X